Interiéry HOPA

Využití shrnovacích dveří: Oddělujte prostory v domě s elegancí

personKamil Šenk 26.7.2023

Přemýšlíte o tom, jak efektivně oddělit prostory ve vašem domě nebo bytě, aniž byste ztratili na prostoru či stylu? Shrnovací dveře jsou populárním řešením pro moderní interiéry. Díky své všestrannosti a estetickému vzhledu nabízejí tyto dveře mnoho výhod. V tomto článku se podíváme na to, kam se shrnovací dveře hodí a kam naopak nejsou ideální, abyste mohli učinit správné rozhodnutí pro váš domov.

Vhodné použití shrnovacích dveří

Oddělení obývacího pokoje a kuchyně

Shrnovací dveře jsou skvělým způsobem, jak flexibilně oddělit prostor mezi obývacím pokojem a kuchyní nebo jídelnou. Můžete je jednoduše otevřít, když potřebujete vytvořit volný a otevřený prostor pro rodinná setkání nebo večírky. Ve chvíli, kdy toužíte po klidu, zavřete, a nerušeně odpočíváte u televize, zatímco váš partner či partnerka chystá jídlo.

Rozdělení pracovního prostoru

Pokud pracujete z domova nebo máte kancelář ve svém bytě, shrnovací dveře umožní snadné oddělení pracovního prostoru od zbytku domova. To vám umožní lépe oddělit čas na práci a na odpočinek a vytvořit si produktivní pracovní prostředí.

Skříně a šatny

Shrnovací dveře jsou také ideálním řešením pro vestavěné skříně nebo šatny. Otevřením dveří máte snadný přístup ke všem svým věcem, zatímco je zavřením elegantně skryjete a udržíte svůj prostor pěkně upravený.

Jak na malé prostory

V malých bytech nebo domech mohou být tradiční otočné dveře zbytečně omezující. Shrnovací dveře, které se posouvají po kolejnici, vám ušetří prostor, takže získáte větší flexibilitu při navrhování interiéru, ale třeba i při manipulaci s nábytkem.

Kam se shrnovací dveře nehodí?

Místnosti s rozdílnou teplotou

Shrnovací dveře sice elegantně rozdělí prostory, nejsou ale nejvhodnější pro tepelnou izolaci. V případě, že chcete oddělit nevytápěnou místnost od vytápěné,  zkuste zvolit jiné řešení.

Místnosti, které vyžadují zvukovou izolaci

Shrnovací dveře nabízejí určitou úroveň soukromí, ale nemají takovou zvukovou izolaci jako tradiční pevné dveře. Proto se nehodí pro místnosti, které vyžadují vysokou úroveň oddělení zvuku, například pro ložnice nebo některé kanceláře.

Pokud chcete místnost zcela odhlučnit vyberte si raději klasické dveře.

Shrnovací dveře jsou skvělým způsobem, jak přidat flexibilitu a styl do vašeho domova. Jsou ideální pro oddělení prostorů v otevřených interiérech a mohou skvěle fungovat jako praktické a esteticky působivé řešení. Prohlédněte si naši širokou nabídku shrnovacích dveří, a pokud stále váháte, kontaktujte nás. Náš tým specialistů je vám vždy k dispozici.

 

Přejít na nabídku shrnovacích dveří

Rubriky článků:

Radíme

Radíme