Interiéry HOPA

Jak řešit nedostatek místa v interiéru? Zkuste shrnovací dveře!

personKamil Šenk 24.4.2023

Klasické otevírací dveře mohou ve stísněných prostorech, malých chodbách nebo neprakticky řešených místnostech způsobovat nepříjemnou překážku. Nabízí se proto hledání alternativních řešení. Napadly vás někdy takové shrnovací dveře? Možná budete překvapeni, jaké výhody tento typ dveří skýtá. Tak čtěte dále!

Praktičnost na prvním místě

Pokud jste se místo klasických otevíracích dveří rozhodli pro instalaci alternativy v podobě těch shrnovacích, budete nejspíš mile překvapeni jejich výhodami. Jednou z hlavních je snadná montáž – shrnovací dveře se dají instalovat do již zabudovaných rámů. Nemusíte se tak obávat, že byste museli zeď s dveřmi jakkoliv bourat nebo jinak stavebně upravovat.

Manipulace se shrnovacími dveřmi je velice jednoduchá a pro některé osoby může být výrazně snadnější než otevírání a zavírání tradičních dveří. Takové řešení může být užitečné pro starší osoby nebo osoby s omezenou pohyblivostí.

Údržba shrnovacích dveří je také velmi nenáročná. Hlavními materiály, ze kterých bývají tyto dveře vyrobené, jsou zpravidla plast nebo syntetická kůže. Povrchy těchto typů jsou zpravidla velice snadno omyvatelné a stačí je tak jen jednou za čas otřít mokrým hadrem, případně použít čisticí prostředek pro umývání povrchů.

Shrnovací dveře bývají navíc vybaveny často moskytiérou, takže je místnost skvěle chráněna před vniknutím otravného hmyzu. Zároveň je díky tomu můžete nechávat otevřené a zajistit účinné větrání s dostatečnou cirkulací čerstvého vzduchu do místnosti.

Více volného prostoru

Primární výhodou shrnovacích dveří je každopádně ušetření místa. Shrnutím dveří místo jejich otevírání do prostoru získáte větší plochu, což je užitečné hlavně pro menší místnosti nebo pro místnosti, kde je důležité vytvořit co nejvíce volného prostoru.

V neposlední řadě je třeba zmínit estetický vzhled shrnovacích dveří – na trhu je velké množství designů, které poskytují vytvoření čistého a moderního vzhledu, nenarušující okolní interiér. A pokud jsou dveře dobře  izolované, mohou pomoci také snížit hluk, který proniká do místnosti.

Suma sumárum se shrnovací dveře jeví jako velice úsporné řešení, pokud chcete ušetřit prostor i peníze. Pokud jejich koupi tedy zvažujete, neváhejte se obrátit na náš tým, rádi vám se vším ochotně poradíme!

 

Přejít na interiérové shrnovací dveře

Rubriky článků:

Radíme

Radíme