Interiéry HOPA

Proč se vám vyplatí izolace podlahy?

personKamil Šenk 4.1.2023

Ať už si to uvědomujeme nebo ne, podlaha je jedním z nejdůležitějších komponentů pohodlného a zdravého bydlení. Abyste dosáhli maximální tepelné i akustické pohody v domě či bytě, potřebujete k tomu správnou izolaci. Čemu můžete díky izolaci podlahy předejít a na co si dát pozor při výběru, abyste vybrali to správné zateplení pro váš projekt? Odpověď najdete v našem článku.

Izolací podlahy ušetříte za energie

V dnešní turbulentní době mohou být složenky za energie pro řadu lidí opravdovým strašákem. Aby vám vytápění domu neudělalo nechtěnou čáru přes rozpočet, je dobré investovat do zateplení podlahy. Pokud ji totiž zaizolovanou nemáte, zbytečně vám skrz ni uniká velké množství tepla a vy tak musíte prostory vytápět o to víc. V dlouhodobém měřítku tak značně ušetříte na energiích, jelikož jich tolik neprotopíte.

Při zateplování domu se na podlahy často zapomíná. Člověk sice zaizoluje obvodové zdi, dveře a okna, podlaha ale často zůstává zkrátka a to je veliká chyba – nezaizolovanou podlahou vám totiž může unikat až 25 % tepla. Tomu správně zvolenou izolací efektivně zabráníte.

Řekněte sbohem vlhkosti, chladu a plísním

Nekvalitně položená, popraskaná a nezaizolovaná podlaha se vám může nepěkně vymstít. Skrz ni bude totiž do vašeho domova pronikat chlad a vlhkost, zahráváte si tedy s nebezpečím vzniku plísní, kterým se v takovém interiéru bude dobře dařit. Správnou izolací podlahy předejte nejen diskomfortu, ale také zdravotním problémům způsobeným spolubydlením s plísněmi.

Pokud navíc chodíte rádi doma na boso, můžete si studenou podlahou zadělat na prochladnutí, rýmu a bolest kloubů. Díky kvalitní tepelné izolaci se doma budete cítit mnohem pohodlněji.

Izolační podložka coby efektivní a úsporné řešení

V naší nabídce najdete podlahové izolace ve formě podložek a fólií, které vynikají vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi a navíc umožňují minimální výšku skladby podlahy. Navíc jsou značně cenově přívětivé.

S našimi izolacemi se můžete těšit i na výbornou protihlukovou izolaci až do 16 dB – 18 dB a na odolnost proti zatížení až do 3,5 t/m2. Podložky a fólie jsou navíc vysoce odolné proti vlhkosti a vynikají velmi rychlou montáží.

Izolační podložky můžete využít v obytných i veřejných budovách. Hodí se coby izolační vrstva bezprostředně pod laminátové a dřevěné podlahy. Můžete si samozřejmě zvolit podložky pro různé typy podlah i pro podlahové vytápění. Parotěsná PE fólie pod plovoucí podlahy pak zabraňuje prostupu vlhkosti z podkladu do plovoucí podlahy. Použít ji můžete pod podložky XPS z extrudovaného polystyrenu.

Nevíte si rady, kterou izolační podložku vybrat a potřebujete poradit? Obraťte se na nás – rádi vám pomůžeme s výběrem a doporučíme vám to nejlepší řešení pro vaši konkrétní situaci.

 

Přejít na podložky pod plovoucí podlahu

Rubriky článků:

Radíme

Radíme