Interiéry HOPA

Proč zvolit plastové vnitřní obklady do bytu či komerčního prostoru?

personKamil Šenk 9.8.2022

Plastový interiérový obkladZajímavé obklady dovedou oživit každý interiér – ať už se jedná o váš obývací pokoj nebo třeba kancelář firmy. Abyste ušetřili trochu času s údržbou, vyplatí se zvolit ty plastové. V jakých dekorech je pořídíte a jaké jsou jejich největší přednosti?

Máte slabost pro designové obklady, ale péče o dřevo se vám zdá příliš komplikovaná, nebo vám dřevo připadá zbytečně drahé? Cenově přijatelnější a neméně designovou alternativu představují plastové obklady, které mohou skvěle imitovat přírodní materiál.

Uplatní se v rodinném domě i komerčních objektech

Plastové obklady mohou připomínat kámen, cihlu i dřevo nebo být ozdobeny abstraktním motivem.  Lze jimi obložit stěny i stropy. Zútulní prostor vaší restaurace,  vaši domácí pracovnu i obývací pokoj a můžete je klidně kombinovat s dřevěným nábytkem.

V bistrech a hospodách se velmi často setkáváme s plastovými obklady, které napodobují cihlu, v kancelářích zase spíše s luxusní nápodobou dřeva a kamene.  Velmi hezky ale vypadají také palubky s 3D motivem nebo mozaikou.

 

Přejít na vnitřní obklady

Jsou vhodné do vlhkého prostředí

Plastové obklady můžete využít i na místech, kde se vyskytují problémy s vlhkostí. Právě tato vlastnost hraje v jejich prospěch – spolu s jejich vysokou odolností vůči oděru a nenáročnou montáží (sytém pero-drážka).

Jedná se o lehký a snadno opracovatelný materiál, který je možno plně přizpůsobit vašim potřebám – dá se lepit přímo na zdivo či stěnu (pokud je podkladový povrch rovný) a dobře se uplatní v silně zatěžovaných prostorách jako je kuchyň či koupelna.

Toužíte mít přírodní koupelnu s dekorem, který velmi věrohodně napodobuje dřevo? Plastové obklady vám to umožní. Celou místnost můžete vyladit přesně podle vašich představ, aniž byste se museli trápit s důkladným ošetřením a silnou vrstvou laku, které jsou u dřeva naprosto nezbytné.

Vyžadují jen minimální údržbu

Plastové obklady vytvoří souvislý povrch, který v případě potřeby snadno opláchnete vodou. Není třeba je ničím přetírat. Jsou mimořádně odolné a jejich barva vydrží v nezměněném stavu dlouhé roky. A když se ušpiní, stačí je očistit pomocí běžných čisticích prostředků. Nejen, že interiéru dodají moderní vzhled, ale navíc vám ještě usnadní práci s úklidem.

 

Přejít na vnitřní obklady

Rubriky článků:

Radíme

Radíme