Interiéry HOPA

Jak levně a stylově odhlučnit místnost?

personKamil Šenk 16.9.2024

Každý potřebujeme místo, kde se můžete v klidu a tichu soustředit, pracovat nebo relaxovat, ať už je to doma nebo v kanceláři. Co nás nejvíc ruší a jak se toho jednoduše zbavit, jsem pro vás shrnuli v článku.

Problémy s akustikou místnosti

Jedním z nejčastějších problémů v interiérech je špatná akustika. Když zvuk narazí na tvrdé povrchy, jako jsou stěny, podlahy nebo stropy, dochází k jeho lámání a odrážení. Výsledkem může být velmi nepříjemná ozvěna, která vám znepříjemní i běžný hovor ve dvou. Často se objevuje v místnostech s minimálním množstvím nábytku, kde zvukové vlny dopadají na velké rovné plochy. Řešením je úprava akustických vlastností prostoru. Pomáhá přidání textilií, koberců, obrazů a dalších prvků, které zvuk absorbují a eliminují ozvěny.

Hluk z vnějšku

Město, doprava nebo hluční sousedé – to vše může být zdrojem nežádoucího hluku, který proniká do vašeho domova. Ne každý má možnost žít v klidné lokalitě, ale to neznamená, že se s tím musíte smířit, nebo začít hledat nové bydlení. Řešením je zvuková izolace, které zajistí, že venkovní ruchy neproniknou zdmi vašeho domova. K dosažení tohoto efektu není vždy nutné provádět stavební úpravy. Jednoduché triky, jako jsou husté závěsy, kvalitní těsnění oken a dveří nebo strategicky rozmístěné knihovny, mohou výrazně snížit množství hluku pronikajícího dovnitř.

Akustické panely vyřeší vaše problémy

Pokud chcete, aby se váš domov stal klidným útočištěm, kde budete moci relaxovat, číst nebo pracovat bez zbytečného rozptylování, zkuste akustické panely. Tyto elegantní, designově vytříbené prvky účinně absorbují zvuk a zároveň jsou stylovým doplňkem vašeho interiéru. Panely kombinují podkladovou plsť, která pohlcuje zvuk a přírodní lamely, které ho lámou tak, aby zabránily zbytečným echům. Akustické panely mohou být instalovány na stěny nebo stropy. Můžete si vybrat takové, které budou nejlépe ladit s vaším prostorem.  Lepší akustiku a eliminaci pronikání vnějšího hluku poznáte ihned. Navíc, na rozdíl od jiných řešení, jsou akustické panely relativně dostupné a jejich instalace je snadná.

Pokud hledáte způsob, jak levně a efektivně odhlučnit místnost, jsou panely ideální volbou. Obraťte se na nás a my vám rádi poradíme s výběrem i instalací.

 

Přejít na akustické panely

Rubriky článků:

Radíme

Radíme