Interiéry HOPA

Proč jsou shrnovací dveře lepší než klasické?

personKamil Šenk 24.4.2023

Líbí se vám shrnovací dveře, ale nejste si jisti, jestli jde ve vašem případě o správnou volbu? Přiblížíme vám jejich přednosti i možnosti využití.

Možnost uzavření jednotlivých místností je v podstatě nutností, pokud nežijete úplně sami. Nejde jen o soukromí a vymezení prostoru jednotlivých členů rodiny, ale také o částečnou zvukovou či tepelnou izolaci a ochranu osobního prostoru před zvědavými pohledy návštěv. Vybírat si můžete z mnoha variant dveří – od klasických po shrnovací. A jaké přednosti nabízejí právě shrnovací dveře?

Šetří místo

Jedním z nejzásadnějších důvodů pro pořízení shrnovacích dveří je úspora místa. Zatímco klasické dveře zejména v menších bytech překážejí a ubírají z už tak omezeného prostoru, shrnovací dveře jsou prostorově nenáročné a nepotřebují téměř žádný prostor navíc, stačí jen místo mezi zárubněmi dveří. Nemusíte řešit, zda se budou otevírat dovnitř nebo ven z místnosti a jestli nebude průchod příliš nepohodlný a krkolomný nebo jestli s nimi někoho při neopatrném otvírání nepraštíte do nosu.

I v případě, že patříte mezi zastánce klasických dveří, vezmete možná na milost shrnovací dveře v menších prostorách, jako je například šatna vedoucí z ložnice.

Originální vzhled

Doby, kdy shrnovací dveře vypadaly lacině, jsou už dávno pryč. Posun v materiálech a kvalitě provedení je postavil na úroveň klasických dveří a mnohdy i výš. Široká nabídka provedení, rozměry na míru a kvalitní materiály, ať už plast, koženka nebo imitace dřeva, mohou vnést do vašeho interiéru zajímavý, originální prvek. Shrnovací dveře můžete doplnit prosklením a luxusním kováním, které ještě umocní celkový efekt. V nabídce jsou i elegantní dvoukřídlé varianty.

Snadná montáž

Nepatříte mezi kutily a usazování klasických křídlových dveří svépomocí je pro vás noční můrou? Pak jsou pro vás shrnovací dveře jako stvořené. Montáž shrnovacích dveří je velmi snadná a zvládne ji úplně každý. Stačí pomocí běžného nářadí nainstalovat vodicí profily, vložit do nich dveře a máte hotovo.

Poměr cena/kvalita

Pokud hledáte levné a prostorově nenáročné řešení uzavření místnosti, shrnovací dveře z PVC lamel jsou jasnou volbou. Čím luxusnější vzhled nebo specifičtější rozměry hledáte, tím vyšší cenu zaplatíte, obecně však platí, že shrnovací dveře nedosahují ceny standardních křídlových dveří, a jejich pořízení je výhodnější.

Shrnovací dveře jsou skvělou volbou pro menší prostory, ale díky široké nabídce provedení mohou být vkusným a praktickým doplněním každého interiéru. Chcete kvalitní shrnovací dveře za rozumnou cenu? Obraťte se nás.

 

Přejít na interiérové shrnovací dveře

Rubriky článků:

Radíme

Radíme