Interiéry HOPA

5 výhod akustických panelů

personKamil Šenk

Akustické panely představují moderní vkusný doplněk vaší domácnosti. Zbavíte se s nimi nejen nežádoucích ozvěn, ale přinášejí i další benefity. Podívejte se s námi blíže na pět hlavních výhod, které do vašeho prostoru přinesou.

1. Zbavte se nepříjemných ozvěn

Není nic rušivějšího než ozvěna, která deformuje zvuk v místnosti. Běžný rozhovor, poslouchání hudby nebo sledování filmu vám dokáží způsobit pořádný bolehlav. Akustické panely jsou navrženy tak, aby účinně pohlcovaly zvukové vlny a neodrážely je zpět do místnosti. Díky nim snadno zlepšíte zvuk v celé místnosti. Stačí pokrýt 25 % pokoje či kanceláře a hned pocítíte rozdíl. Ne vždy máme také kontrolu nad tím, co se děje za zdmi našich domovů. Hluk od sousedů nebo ruch z ulice může být pěkně otravný. Akustické panely pomohou i s tím a vytvoří bariéru proti nežádoucímu hluku. Snižte nežádoucí echa, zbavte se randálu a zlepšete soustředění a produktivitu.

2. Odizolujte stěny

Kromě vynikajících akustických vlastností pomáhají panely také při tepelné izolaci. Díky husté struktuře podkladové plsti jsou schopny nepropouštět zimu z chladných stěn a bránit tepelným ztrátám. V letních měsících zase udržují stabilní teplotu a chrání před přehřátím. Získáte tak energetickou úsporu a větší komfort vašeho bydlení po celý rok.

3. Dejte svému domovu elegantní šmrnc

Akustické panely nejsou jen praktické, ale i estetické. Moderní design a široká škála dřevěných dekorů z nich činí elegantní doplněk každého interiéru. Ať už preferujete minimalistický styl, nebo máte rádi výrazné prvky, určitě najdete panely, které dokonale zapadnou do vašeho domova. Navíc mohou přidat prostoru pocit hloubky nebo ho opticky zvětšit, což přidává na hodnotě nejen vizuálně, ale i pocitově.

4. Montáž zvládnete raz dva

Možná se obáváte, že instalace akustických panelů bude složitá a časově náročná. Opak je pravdou. Montáž je překvapivě jednoduchá. Zvládnete ji s  ruční vrtačkou, pilkou na železo a kobercovým nožem. Panely můžete navrtat buď do zdi nebo na dřevěný rastr, případně je nalepit průmyslovým lepidlem. Plsť a lamely upravíte na požadovaný rozměr pomocí pilky a nože. To stejné použijete i pokud potřebujete udělat otvor na kabely, vypínač nebo zásuvku. Případně pomůže vykružovací pila.

5. Trvanlivá investice

Další z dobrých vlastností akustických panelů, je jejich dlouhá životnost. Vysoce kvalitní materiály, ze kterých jsou vyrobené jsou zdravotně nezávadné a velmi odolné. Budou sloužit po mnoho let, aniž by ztratily své vlastnosti nebo vzhled. Údržba také není náročná. Plsťený filc jednoduše vysajete a pokud chcete dosáhnout sytější barvy, natřete lamely olejem z lněného semínka. Pozor musíte dát akorát na zvýšenou vlhkost, která panelům nesvědčí.

Akustické panely jsou ideálním řešením pro každého, kdo touží zlepšit zvuk v místnostech doma nebo v kanceláři, aniž by musel obětovat styl a eleganci. Prohlédněte si nabídku akustických panelů na našem webu.

 

Přejít na akustické panely

Rubriky článků:

Radíme

Radíme